Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Eesti Maleliidu parimad aastal 2007

27.detsembril lõppenud parimate valimise tulemused selgusid juba neljandat aastat malehuviliste, Eesti Maleliidu liikmesklubide ja EML juhatuse hääletuse kohapunktide liitmisel.

Aasta meesmaletajaks valiti taas Riho Liiva, kes käesoleval aastal esines edukalt Eesti koondise koosseisus Euroopa võistkondlikel meistrivõistlustel Kreekas. Riho saavutas EM-l tulemuse, millega ta sai esimese koha neljandal laul võistlenud maletajate konkurentsis. Samuti täitis ta selle tulemusega kolmandat korda rahvusvahelise suurmeistri normi. Talle järgnesid suurmeistrid Kaido Külaots ja Meelis Kanep (valitsev Eesti meister).

Parimaks naismaletajaks valiti Monika Tsõganova, kes on käesoleva aasta Eesti naiste meister ning koondvõistkonna esimaletaja Euroopa võistkondlikel MV-l. Järgnesid T.Fomina (parim tulemus oli II koht seenioride Euroopa MV-l) ja V.Baðkite.

Noorte pingereas valiti paremaks noormeheks Aleksander Volodin, kes täitis kolmel korral meeste rahvusvahelise meistri normi (2. M.Lapidus - Euroopa Liidu noorte MV-te II koht, 3. U.Valner - Eesti noorte meister) ning neidude arvestuses oli parim Tuuli Vahtra (2. Triin Narva; 3. Katrina Korban) .

Aasta treeneriks valiti ülekaalukalt kõigi valijagruppide poolt Ervin Liebert (2. Leonid Rohovoy) ning aasta maleajakirjanik on taas Ülar Lauk (2. M.Sööt).