Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

2011. a. male Maailma Karikaturniir toimub Tallinnas

Eesti Maleliit esitas 2007.aasta kevadel FIDE-le taotluse, millega sooviti korraldada Tallinnas 2011.aastal Maailma Karikaturniir ning 2016.aastal Maleolümpia. Male Maailma Karikaturniir saab olema üheks sündmuseks 2011.aastal toimuva kultuuripealinna ürituste programmis.

Seda üritust taotleva projekti osana korraldas Eesti Maleliit 2007.aasta suvel Tallinnas FIDE Presidendi Nõukogu koosoleku, mille käigus toimusid FIDE presidendil kohtumised riigi ja Tallinna linna esindajatega. Samuti inspekteeris FIDE tookord Eesti valmisolekut suurvõistluse korralduseks.

21.-22.detsembril 2007.aastal Singapuris toimunud FIDE Presidendi nõukogu otsustas, et Eestil on olemas kõik tingimused suurturniiri korralduseks ja 2011.aasta male Maailma Karikaturniir toimub Tallinnas.

FIDE tegevjuhi, David Jarretti saadetud kirjas märgitakse: "Me oleme veendunud, et teie maleliit on suuteline organiseerima sellist üritust väga kõrgetasemeliselt ja FIDE loodab jätkuvale heale koostööle, et teid teie pingutuste ja ettevalmistustöödega aidata."

Maailma Karikaturniir korraldatakse üle aasta (2007.a. ja 2009.a. Hantõ Mansiiskis; 2011.a. Tallinnas) ning ainult selle turniiri võitja saab õiguse mängida tiitlimat¨i valitseva maailmameistriga uue maailmameistri selgitamiseks (MM-tiitlimatsid toimuvad MK-turniirile järgneval aastal). Kuna tegemist on ainukuse valikvõistlusega teel MM-tiitlile, siis on võistlustele oodata enamus maailma tippmaletajaid, kes kvalifitseeruvad jõukatsumisele läbi erinevate valikturniiride. Ka võistlust korraldaval riigil on õigus personaalsetele kohtadele. Maailma Karikaturniiril osaleb kokku 136 maletajat.