Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

"Eesti Masters 2022", Tornelo.com 11.02. - 13.02.

juhendid (pdf): täiskasvanud | noored

voorude paarid (pdf)

Chess24.com: täiskasvanud | noored

kommentaariruum MS Teams keskkonnas

Eesti Masters 2021

Olümpiasüsteemis online-suurvõistlus toimus teist korda. Osales kogu aktiivse Eesti male paremik.

Eesti Maleliit korraldas 11. kuni 13. veebruarini portaalis Tornelo.com kaks olümpiasüsteemis kiirturniiri (täiskasvanud ja noored) kaheksa kutsutud Eesti maletajaga.

Täiskasvanute turniiril osalesid GM Kaido Külaots, GM Meelis Kanep, GM Aleksandr Volodin, WGM Mai Narva, FM Kirill Chukavin, IM Tarvo Seeman IM Jüri Krupenski ja IM Kalle Kiik. Võitjaks tuli Kaido Külaots, kes finaalis alistas Meelis Kanepi. Esimesest ringist pääsesid edasi veel Aleksandr Volodin ja Kirill Chukavin, kes poolfinaalis pidid tunnistama vastavalt Külaotsa ja Kanepi paremust.

Noorteturniiril osalesid Andrei Timošin, Nikita Rõtšagov, Albert Pedmanson, Deniss Andrijaškin, WFM Anastassija Sinitsõna, Ardi Raag, WCM Sofia Blokhin ja Dion Krivenko. Võitjaks tuli Anastassija Sinitsõna, kes finaalis alistas Nikita Rõtšagovi. Esimesest ringist pääsesid edasi veel Dion Krivenko ja Andrei Timošin, kes poolfinaalis pidid tunnistama vastavalt Sinitsõna ja Rõtšagovi paremust.

Kõigile huvilistele oli võistluse toimumise ajal avatud kommentaariruum MS Teams keskkonnas. Kommentaariruumi asjatundjate kolleegium valis esimese ringi parimaks partiiks Jüri Krupenski ja Aleksandr Volodini vahelise matši 2. partii, mis oli erakordselt vaatemänguline, terav ja võitluslik mõlemalt poolt. Teise päeva parimaks valiti Kaido Külaotsa ja Aleksandr Volodini vahelise matši 4. partii, kus realiseerusid kenad taktikalised löögid, millel oli matši seisu arvestades ülioluline roll. Kolmanda päeva parimaks tunnistati Meelis Kanepi ja Kaido Külaotsa finaalmatši 3. partii, mis lõppes võitlusliku viigiga.