Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Eesti Maleliidu ja Tallinna Linnavalitsuse vaheline kohtumine

21. detsembril k.a. kohtusid Eesti Maleliidu ja Tallinna Linnavalitsuse esindajad. Eesti Maleliidu eesmärk on Tallinnas korraldada 2011. aasta maailma karikavõistlused males, samuti soovib Eesti Maleliit läbi viia 2012. aasta maleolümpia. Kohtumise osapooled kinnitasid, et male MK-võistlus sobib "Tallinn - Euroopa Kultuuripealinn 2011" programmi ja osapooled püüavad teha endast oleneva, et see teoks saaks.

Maailma karikavõistlused on turniir, mis toimub iga kahe aasta järel ning seal osalevad 128 maailma paremat maletajat. Turniiri 10 parimat maletajat võistlevad edasi MM-tiitlile.

Tallinna linnapea Jüri Ratas ütles, et Tallinnale oleks sellise suure ürituse korraldamises osalemine suureks auks ja võimaluseks end maailmale tutvustada.

"Kindlasti oleks linn valmis siin õla alla panema ja nõu ning jõuga abiks olema, kui Eestisse tuleb 128 maailma tippmaletajat ja turniiri jälgib kogu maailm," lisas Ratas.

Jüri Ratase ja Eesti Maleliidu presidendi Carmen Kassi kohtumisel lepiti kokku, et Eesti Maleliit võib arvestada Tallinna toetusega ning võiks jätkata ettevalmistusi maailma karikavõistluste korraldamiseks 2011. aastal, kui Tallinn kannab Euroopa Kultuuripealinna tiitlit.