Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

FIDE kiir- ja välkmale reitingud

FIDE ametlik teada

FIDE annab teada, et viimasel Krakovi kongressil otsustati luua FIDE kiir- ja välkmale reitingutabel. Projekti alustatakse 1. jaanuarist 2012. aastal (seega juba järgmisel aastal). Aluseks võetakse FIDE tavamalereitingud ja neid hakatakse vastavalt täiendama eraldi tabelites. FIDE lubab, et aastal 2012 ei võeta reitingutasu ühegi esitatud tabeli eest.

 

Aastal 2012 on kõigi maade alaliitudel võimalus esitada kiir- ja välkmaleturniiride tabeleid FIDE-le tasuta, kui turniir on vähemalt kaks päeva enne toimumist FIDE-sse registreeritud. Antud andmete põhjal luuakse aasta jooksul enam-vähem toimivad tabelid. Esimesed kiir- ja välkmale reitingutabelid lubatakse avaldada 1. juulil 2012. aastal.

Kiirmale ajakontroll peab olema vahemikus alates 15 minutist kuni 60 minutit (välja arvatud). Välkmale ajakontrolliks peab olema alates 5 minutist kuni 15 minutini (välja arvatud). Kiirenduskoefitsiendi K rollis kasutatakse esimesel aastal väärtust K=20 (Eestis on hetkel toimiva tabeli jaoks kasutusel K=10). Reitingutabeli alampiiriks saab 1000.

Reitingutasud aastaks 2013 otsustatakse 2012. aasta jooksul ning arvestades lauset "Federations are reminded that it will be possible to remove players from the new lists if the financial burden causes them too many problems." võib arvata, et odav see süsteem ei tule. Olgu meeldetuletuseks, et hetkel kehtib tavamaleturniiride jaoks järgmine süsteem: alaliit peab maksma FIDE-le iga reitingutabelis oleva aktiivse mängija eest 1 euro aastas. Sellele lisaks on iga individuaalne turniir maksustatud järgmiselt: šveitsi süsteemis turniiril ja võistkondlikul turniiril tuleb maksta iga osaleja eest 1 euro, ringsüsteemis turniirid sõltuvad osalejate keskmisest reitingust ja algavad 50 eurost turniiri kohta (osalejate keskmine reiting alla 2301), 100 eurot kui keskmine reiting 2301-2400 jne.