Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Muudatused meie kodulehel

Eesti Maleliidu koduleht on viidud uuele süsteemile, mille täiendamine nii kujunduses kui sisus jätkub veel järgnevatel kuudel.

Kalender ja juhendid. Juhendite ja kalenderplaani sisestamine on viidud andmebaasisüsteemi, mis lubab alati kuvada seda hetke infot, mis meie käsutuses on. Sellest lähtuvalt on esilehe (kuvatakse 30 päeva juhendid alates hetke kuupäevast), kalendri (hetke kuupäevast aasta lõpuni kõik turniirid + otsing) ja maakondade (hetke kuupäevast aasta lõpuni ainult selle maakonna turniirid) lehe all olev info ühesugune, s.t. et kui mingi turniiriinfo on kuskil puudulik, siis see sama info on ka mujal lehtedel puudulik (vea parandamiseks tuleks meid sellest teavitada) või kui see info on kuskil olemas, siis on see ka mujal rubriikides olemas.

Partiid. Seda sektsiooni on päris tublisti täiendatud. Sai üles pandud ka Ülar Laugu poolt varasematel aastatel kokku kogutud partiid. Vahetasime ära PGN-lehitseja. Nüüd on võimalik mänge ka otse lehitsejaga vaadata, lisaks need failid endale tõmmata. Kokku on mänge praegu failides üle 3000 (aastad 1999 - 2004). Süsteem pole veel päris andmebaasipõhine, s.t. puudub otsing mängijate kaupa. Tulevikus saab see kindlasti lisatud (aga see võtab juba rohkem aega).

Nädalalõpusari. Selle jaoks on tehtud eraldi leht, tulemused võetakse otse andmebaasist. Seega on tegemist kõige värskema infoga, mis selles valdkonnas meil hetkel teada on (s.t. et ei maksa otsida uuemat infot uudiste seast, sest seal on see sama).

Turniiride tulemused ja tabelid. Edaspidi saab see statistika olema selline, et enne uudistesse lisamist lisatakse turniiritulemused andmebaasi, s.t. et turniiride arhiiv hakkab olema kooskõlas meile saadetud informatsiooniga (varem see nii ei olnud, sest uudiste ja arhiivi leht tuli täita eraldi). Lisatud on turniirid teemade kaupa + otsing aastate kaupa. Praegu on vanematest tulemustest sisestatud vaid 2004. aasta suuremad turniirid + Eesti naiste ja meeste MV alates algusest. Andmebaasi täiendamine varem toimunud võistlustega võtab juba rohkem aega. Siinjuures, kellel huvi saab ise kaasa aidata ja oma maakonna tulemusi ka ise sisestada, selleks tuleb ühendust võtta administraatoriga (See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.).

Uudised. Uudised lisatakse kõik ühte uudiste andmebaasi erinevate kategooriate all (nt Eesti uudised, välisuudised, maakondade kaupa, ametlikud teated (Maleliidu all) jne). Mõned kategooriate valikud on toodud ka menüüdes. Alati on kindel vaadata "Kõik uudised", sest siis ei saa midagi kaduma minna. Kellel spetsiifiline soov, see võib valida vastava kategooria. Lisatud on uudiste arhiiv aastate ja teemade kaupa (hetkel on seal vanematest ainult 2004. aasta uudised). Lisaks kommenteerimis- ja hindamisvõimalus (need on portaaliga kaasnevad lisavõimalused, selliseid väikseid vidinaid on veelgi, kuid esialgu pole selge kas neid on vaja v mitte, kuid olemas nad on). Uudiste kujundus on esialgne, töökäigus võib see muutuda. Uudiseid saab nüüd meile saata ka veebivormide abil, kuid need ei lähe otse lehele, vaid enne kontrollitakse. Kui kellelgi on soovi oma maakondade uudiseid ise saata ja tegemist on administraatorile usaldusliku inimesega, siis saab taotleda uudiste otselisamiseks eriõigust.

Foorum. Vahetasime välja foorumi, mis peaks olema pea täiseestikeelne, kuid kuna originaal portaal oli inglisekeelne, siis võib ette tulla ebakõlasid, millest palume vastavalt teavitada. Kahjuks tuleb vanadel liikmetel samuti uuesti registreeruda.

Klubid. On tehtud eraldi leht klubide kontaktinformatsiooni kohta. Kuna aga see on tehud juba paar aastat vana faili põhjal, siis on kindlasti seal hulgas ka ebatäpset informatsiooni. Palume sellest vastavalt teavitada administraatorit. Lisada võib ka oma klubi logo v muud informatsiooni.

Veel on lisatud tagasiside vorm, millega saab otse meie lehelt teateid saata, kuid kuna selle teenuse puhul ei ole võimalik kasutajat kindlaks teha, siis ametlikke teateid sellega saata ei soovita, küll aga lihtsaid teavitusi nagu nt kui kuskil on mingi ebatäpsus v kui kuskil toimub huvitav turniir vms. Portaalis on veel palju lisavõimalusi, tasub nendega tutvuda. Ettepanekud lisamise v muutmise kohta on alati teretulnud. Vanemate materjalide ja artiklite sisestamine võtab veel paar kuud aega. Seega, kui te ei leia seda uuelt lehelt, siis tasub kontrollida ka vanemaid versioone.

administraator Marek Kolk