Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Eesti reitingute arvutamine

1. juuli reitingud koos otsingusüsteemiga

Alates 1. juulist hakkab kogu Eesti reitingutabelit arvutama ja hooldama Marek Kolk. Seoses sellega tuleks kõik reitinguarvestusse minevad tabelid saata kas e-kirja teel aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või posti teel Marek Kolk, Viljandimaa Puiatu, 71104.

Alates 1. juulist on Eesti ja Eesti noorte reitingutabel ühendatud. Otsingumootor täieneb juuli kuu jooksul. Meie kodulehelt leiate ka hetkereitingud ja iga turniiri individuaalse arvestuse.

Iga saadetud tabeli juurde tuleb lisada turniiri ajakontroll ja toimumisaeg. Kui tegemist on Eesti Maleliidu kalenderplaani mittekuuluva turniiriga ja tabel saadetakse kodulehele ülespanekuks, siis tuleks soov see reitinguarvestusse kaasata eraldi ära märkida.

Saadetud tabelite formaat võib olla vabalt valitud, kuid Šveitsi süsteemi turniiride tabelite soovitatav kuju võiks olla järgmine (tulemuste erinevad kirjaviisid on tabelis toodud, põhimõte on VASTASE NR : TULEMUS, kusjuures voorude järjekord ja värv ei ole oluline ning see võib elektroonilisel kujul olla kirjutatud tavalises tekstiredaktoris nt NotePad, WordPad, Write, Word jne) :

1. nimi1   rtg1  punkte   3:1  2:W  4:½
2. nimi2   rtg2  punkte   4:=  1:L   :
3. nimi3   rtg3  punkte   1:0  4:-   :1
4. nimi4     -   punkte   2:=  3:+  1:½

Esialgne turniiride arvestus käib täismahus, kui ajakontroll vooru kohta on 4 h ja rohkem ning samuti kui ajakontroll on vähemalt 1 h 15 min + 30 sek igale käigule (s.t. partiiprotokolli pidamine on kohustuslik lõpuni). Tulemus korrutatakse 0,75-ga, kui ajakontroll vooru kohta on 3 h kuni 4 h. Tulemus korrutatakse 0,5-ga, kui ajakontroll vooru kohta on 2 h kuni 3 h. Tulemus korrutatakse 0,25-ga, kui ajakontroll vooru kohta on 1 h kuni 2 h.

Kuni 12-aastaste noorte turniiridel on täismaht alates 3 tunnist. Tulemus korrutatakse 0,75-ga 2 h kuni 3 h korral, 0,5-ga 1 h kuni 2 h korral, 0,25-ga 30 min kuni 1 h korral.

Eesti reitingu saamiseks on vajalik 9 reitingumängu (ühel turniiril minimaalselt 4), noortel kuni 12-aastastel vastavalt 7 ja 3.