Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Treenerite veebipõhised spordipsühholoogia koolitused märts-aprill

Algamas on 2 veebipõhist koolitust, mis toimuvad Tartu Ülikooli Moodle'i keskkonnas: "Tunnete ja tegevuste juhtimine spordis: rutiinid igaks olukorraks" (e-kursus veebiseminaridega, 11.03-4.04.2021) ja "Pinge ja energilisuse juhtimine spordis: Kuidas lõdvestuda ja kuidas energilisust tõsta?" (e-kursus veebiseminaridega, 8.04-30.04.2021). Täpsem info ja registreerimislingid on toodud allpool:

Tunnete ja tegevuste juhtimine spordis: rutiinid igaks olukorraks (e-kursus veebiseminaridega), 11.03-4.04.2021

Reaalajas veebiseminarid, mis jäävad ka järelvaadatavaks toimuvad 16., 23. ja 30. märtsil kell 9.30-11.00

Läbiviija: Aave Hannus

Pea kogu ärkvelolekuaja peame oma mõtetes iseendaga dialoogi. Kui seda kuulama jääda, märkame, et pingelisemates või ebamugavamates olukordades muutub sisemise dialoogi - sisekõne - toon sageli negatiivseks või pessimistlikuks. Mõtetesse trügivad ennustused (Jälle hakkab peale!), hinnangud (See oli rumal torge) ja negatiivsed enesepeegeldused (Ma ei oska üldse tennist mängida). Selle kursuse eesmärk on anda põhilised teadmised ja oskused, kuidas sisekõnet avastada ja suunata ning teadlikult enda sooritust toetama panna. Kursuse käigus õpib osaleja enda sisekõnet avastama ja kujundab sisekõnega seotud rutiinid mõne enda pingelise olukorra tarvis. Videoloengud annavad ülevaate sellest, milles seisneb sisekõne, kuidas sisekõnet juhtida ja kuidas kujundada mõtteid ning tegevusi suunavaid rutiine spordis. Praktiliste ülesannete käigus selgitavad osalejad välja enda negatiivseid mõtteid ja loovad vastavalt enda vajadustele sobivaid sisekõneplaane ja vaimseid rutiine. Nädalase intervalliga toimuvad veebiseminarid pakuvad täiendavad teadmisi ja näpunäiteid sisekõne reguleerimiseks ja selle reguleerimise õpetamiseks oma õpilastele.

Info ja registreerumine: https://www.is.ut.ee/pls/ois/tere.tulemast?viit=4773363

Pinge ja energilisuse juhtimine spordis: Kuidas lõdvestuda ja kuidas energilisust tõsta? (e-kursus veebiseminaridega), 8.04-30.04.2021

Reaalajas veebiseminarid toimuvad 13., 20. ja 27. aprillil kell 9.30-11.00 (jäävad ka järelvaadatavaks).

Läbiviija: Aave Hannus

Sportlased saavad energiat ja motivatsiooni vaimsest ja kehalisest erutusest. Mõne sportlase optimaalne sooritustsoon ehk soorituse optimaalne psühholoogiline seisund eeldab kõrget erutust ja koguni pinget, teistel on vaja hea soorituse tegemiseks rahulikku meelt ja külma närvi. Siinne kursus annab põhiteadmised nii kehalise lõdvestuse kui energilisuse suurendamise tehnikatest spordis ning baasoskused nende kasutamiseks. Videoloengud pakuvad ülevaate erutuse, ärevuse ja stressi mõjust sportlikule sooritusele. Käsitletakse kehalise pinge alandamise ja energilisuse suurendamise tehnikaid spordis. Veebiseminarides õpime sportlase optimaalse optimaalse sooritustsooni väljaselgitamist ja põhilisi meetodeid, mille abil optimaalset pinget ning energilisust saavutada. Kursuse käigus harjutavad osalejaid nii lihaspinge vähendamisele suunatud lõdvestusoskusi kui energilisuse tõstmise oskusi.

 Info ja registreerumine: https://www.is.ut.ee/pls/ois/tere.tulemast?viit=4773365