Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Paul Keres 100 pidulikul vastuvõtul autasustati 2015. aasta paremaid maletajaid!

http://sport.delfi.ee | fotod

7. jaanuaril Paul Kerese 100. sünniaastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul P. Kerese Malemajas kuulutati välja läinud aasta paremad maletajad.

EML paremate valimisel saavad osaleda kõik malehuvilised. Toimus hääletus maleliidu kodulehel, oma arvamuse saatsid EML-i liikmesklubid ning maleliidu juhatus ja nõukogu. Paremad selgusid kolme hääletajate grupi tulemuste liitmisel.

2015.a meesmaletajaks ning aasta noormehe tiitli pälvis Eesti meeste meister Ottomar Ladva, aasta naismaletaja tiitel anti üle Mai Narvale, aasta neiu 2015. aasta Eesti naiste meister Margareth Olde ning aasta treeneriks valiti Hendrik Olde. Aasta malesündmuseks valiti FIDE otsus nimetada 2016. aasta rahvusvaheliselt Paul Kerese aastaks. Selle auhinna andsid EML-i president Andrei Korobeinik ja Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet üle malelegendi lastele Kadrin ja Peeter Keresele.

Teine ja kolmas noormeeste arvestuses olid Kirill Chukavin ning Georg Aleksander Pedoson. Neidude arvestuses oli teine Mai Narva ning kolmas Grete Olde. Maletreenerite arvestuses kuulus teine koht Ervin Liebertile ning kolmas koht Aksel Reile. Naismaletajate arvestuses oli teine Margareth Olde ning kolmas Monika Tsõganova. Meesmaletajate hulgas oli teine Kaido Külaots ning kolmas Roman Jezov. Malesündmuste arvestuses hääletati teisele kohale Euroopa kuni 18-aastaste võistkondlikel MV-l kuldmedali võitnud Eesti neidude võistkond ning kolmandale kohale 7. rahvusvaheline noorteturniir „Läänemere maletähed“, mille korraldas Narva linn ja millega sai alguse Keres-100 mälestusfestival.

Palju õnne kõigile!