Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Eesti Maleliidu saavutusspordi toetust saavate koondiste komplekteerimine

Tippsportlaste treeningute korraldamine siseruumides (pdf): eesti keeles | vene keeles

Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Maleliidu vahel sõlmitud spordiala arengu tagamise ja koostöö lepinguga on alaliidule eraldatud 2020. aastaks saavutusspordi toetust kokku summas 45000 eurot (sh 15000 eurot meestele ja 30000 eurot naistele). Toetust kasutab alaliit sihtotstarbeliselt vastavalt saavutusspordi taotlustele ja nende sisule (osalemine tiitlivõistlustel, osalemine ettevalmistavatel võistlustel, laagrid, varustus, tugiteenused jms).

Moodustatakse 5-liikmelised koondised, nii meeskond kui ka naiskond, eesmärgiga teha kvaliteetselt sihipärast treeningtööd ettevalmistusprotsessis ning hea ettevalmistuse tulemusel esineda võimalikult hästi koroonaviiruse kriisist tulenevalt aasta võrra edasi lükatud ja praegu teadaoleva ajakava kohaselt 2021. aasta suvel toimuval maleolümpial Venemaal Moskvas.

Eesti koondised oli plaanis moodustada 2020.a. Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal, kuid koroonaviiruse tõttu on meistrivõistluste toimumine teadmata ajani edasi lükatud. Seetõttu on vajalik koondiste komplekteerimine muude sportlike kriteeriumide alusel teha ära võimalikult koheselt, et treeningettevalmistuse protsess saaks alata. Lõplik koondiste komplekteerimine toimuks ikkagi Eesti meeste ja naiste meistrivõistluste tulemuste alusel, kui need võistlused saavad riikliku eriolukorra lõppemise järgselt lõpuks toimuda.

Kriteeriumid koondiste esialgseks moodustamiseks (lõplik komplekteerimine tehakse 2020.a. Eesti meistrivõistluste tulemuste põhjal):

1) Sportlane on FIDE reitinguedetabelis aktiivne – mänginud viimase aasta jooksul tavamale reitinguarvestuslikke partiisid VÕI on rahvusvaheline suurmeister reitinguga üle 2500 (meeste puhul) / rahvusvaheline meister reitinguga üle 2150 (naiste puhul).

2) Eelmises punktis kvalifitseerunute hulgas FIDE reitingute pingerida. Pingerea alusel moodustatakse 5-liikmelised koondised, nii meeskond kui ka naiskond. Kui pingereas eespool olev mängija loobub saavutusspordi toetust saava koondisega liitumisest, siis saab koondisekutse pingereas järgmisel kohal olev mängija.

Meeste koondise pingerida:
1) GM Kaido Külaots (2524);
2) GM Ottomar Ladva (2513);
3) GM Aleksandr Volodin (2497);
4) GM Meelis Kanep (2465);
5) IM Tarvo Seeman (2415);
6) IM Olav Sepp (2410);
7) IM Ilja Siroš (2405);
8) IM Juri Krupenski (2404).

Naiste koondise pingerida:
1) WIM Mai Narva (2333);
2) WIM Tuulikki Laesson (2210);
3) WFM Margareth Olde (2201);
4) WGM Tatjana Fomina (2192);
5) WIM Viktoria Baškite (2186);
6) WFM Anastassija Sinitsõna (2175);
7) WFM Triin Narva (2107);
8) WFM Valeria Gansvind (2086).

Eesti Maleliit palub koondisekandidaatidel saata vabas vormis e-kirjalik kinnituskiri hiljemalt 15.05.2020 aadressile See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. oma sooviga kuuluda saavutusspordi toetust saavasse Eesti koondisesse. Moodustatakse 5-liikmelised koondised, nii meeskond kui ka naiskond. Seejärel sportlastega sõlmitakse lepingud, millega reguleeritakse alaliidu ja sportlase vahelised suhted, kohustused, vastastikused ootused jms.