Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Vladimir Kramnik - Veselin Topalov

Peame kahetsusega teatama, et 5. partii tõi endaga kaasa ülisuure konflikti. Nimelt esitas Topalovi kaaskond kaebuse, et esimese nelja partii jooksul on Kramnik külastanud tualettruumi tihedamini kui nende arvates normaalne oleks (see ruum on ka ainuke, mis ei ole videovalve all). FIDE tuli kaebusele vastu ja otsustas, et tualettruumis käimiseks peab kohtunikult luba küsima ja kasutatakse ainult eraldi kummagi mängija jaoks mõeldud ruume.

Selle peale otsustas Kramnik 5. partiid mitte mängida. Istudes demonstratiivselt oma puhkeruumi tualettruumi ees oodates selle avanemist sai Kramniku ettenähtud aeg malekellal läbi ja 5. partii loeti sisuliselt Kramnikule kaotatuks. Ametlik partii tulemus otsustatakse lähiajal.

Kahjuks peab ütlema, et paljuloodetud taasühinemismatð on ilmselt suure tõenäosusega mõlema osapoole lapsiku käitumise pärast taas läbi kukkunud (kui just mingit suurt imet ei juhtu ja üks osapooltest järgi ei anna, aga seda loota on liiga palju - eriti veel pärast seda kui 5. partii on sisuliselt toimunud ja Topalovile selle eest punkt määratud).