Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Nigel Shorti külaskäik Eestis

Eesti Maleliit ja Itella Information AS tänasid Triin Narvat ja Ottomar Ladvat eduka esinemise eest Euroopa Meistrivõistlustel.

17. juulil korraldasid Eesti Maleliit ja Itella Information AS ühistöös Savoy hotellis Ottomarile ja Triinule piduliku õhtusöögi. Üllatuskülalisena oli kohal tuntud inglise suurmeister Nigel Short. Ottomaril ja Triinul oli võimalus küsida suurmeistri käest neid huvitavaid küsimusi nii suurmeistri malekarjääri kui ka enda maleoskuse arendamise kohta. Ottomari sponsorfirma Itella Information AS andis Ottomarile kingitusena üle Sony videomängukonsooli. Itella Information AS-i juhatuse liige Riho Liiva kommenteeris: "Loodetavasti möödub aeg nüüd Ottomari jaoks pikkadel võistlusreisidel kiiremini ning enne tähtsaid mänge saab mõtted natukeseks ajaks mujale viia. Samas loodame, et kodus olles pühendab Ottomar enamiku vabast ajast jätkuvalt maleoskuse arendamisele. Usume Ottomari maleandesse ning oleme kindlasti toetajad ka edaspidi."

Peale õhtusööki suunduti Paul Kerese nimelisse Malemajja, kus Ottomar ja Triin mängisid Nigel Shortiga välkmalet. Veel lõppesid kõik partiid suurmeistri võiduga, kuid nii mõnigi mäng oli päris pingeline. Nigel Short ütles, et Eesti on pika maletraditsiooniga maa ning tal on rõõm näha, et peale on kasvamas uus põlvkond andekaid noormaletajaid.