Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Rahvusvahelisel malepäeval mängiti malet

B-turniir | C-turniir | venekeelne uudis

"Mängi lapsega partii malet" projekti raames toimus Malemajas 20. juulil turniir, millest võttis osa mitukümmend malesõpra. Kuni septembrini toimub põlvkondade vaheline malematš vähemalt 1000 laual, kus ühel pool mängivad lapsed ja lapselapsed ning nende vastasteks on vanemad ja/või vanavanemad.

 

Projekt on osa "Aktiivselt vananemise ja põlvkondade vahelise lõhe vähendamise aasta" programmist ja seda toetavad Maleliit, Hasartmängude Nõukogu, Kalev, Premia, Tallinna linn, Kultuurkapital ning Elke Auto.

Turniiri Malemajas avas sotsiaalminister Hanno Pevkur, kes avaldas lootust et 2012. aastal alguse saanud projektist saab hea traditsioon, mis viib kokku noored ja vanad malesõbrad. Ministri sõnade järgi on projekt "Mängi lapsega partii malet" mitmekordselt vajalik: "Ühest küljest on väärtus loomulikult lapse vaimne areng, aga veelgi olulisem on vanemate ja vanavanematega koos veedetud aeg, mistõttu olen tänulik igaühele, kes võtab aja, et veeta väärtuslik aeg oma lastega," - ütles Pevkur.

Eesti Maleliidu president Andrei Korobeinik märkis, et hetkeseisuga on turniiri skoor 150:100 laste kasuks: "Ka rahvusvahelisel areenil läheb meie noortel maletajatel hästi - teisipäeval võitis Eesti U18 koondis Euroopa noorte kiirmale MV-l esikoha ja lisaks ka neli individuaalset kulda.

Lapsevanematel on veel paar kuud aega, et võtta ennast kätte ja turniiri seisu parandada," - sõnas Andrei Korobeinik. Ta tuletas meelde, et projektist saab osa võtta ka väljaspool ametlikke võistlusi, mängides näiteks kodus. Tuleb lihtsalt registreerida mängud ning lisada foto www.maleliit.ee erilehel. Kõikide mängijate vahel loositakse 2 tuttuut iPad-i.

Samas toimus ka kaks noorteturniiri, kus reitinguta mängijate võistluse võitis Ralf Aron Rebane (Kadrioru MK) ja põhiturniiril oli parim Valentin Dragun (T.Truusi MKK), kes mõlemad kogusid 5 punkti 5st partiist