Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Eesti noored võitsid kiirmale EM-lt neli individuaalset kulda!

ametlik koduleht | kiirmale | võistkondlikud | välkmale

Bosnias toimuvatel Euroopa noorte kiirmale meistrivõistlustel on Eesti noormaletajad esinenud väga edukalt. Täna lõppesid Euroopa kiirmale individuaalsed MV-d, kus meie noored võitsid esikoha neljas erinevas vanuseklassis. U18 arvestuses sai esikoha käesoelva aasta Eesti meeste meister Mark Lapidus, kes kogus 8,5 punkti 9-st partiist. Teiseks jäi rahvusvaheline meister Denis Kadric (Bosnia ja Hertsegoviina) 8 punktiga ning kolmandaks Zoltan Besckei (Ungari) 6 punktiga.

U16 vanuseastmes tuli võitjaks Ottomar Ladva, kes kogus 7,5 punkti 9-st, edestades 7 punktiga teise jäänud Luca Kesslerit (Austria) ja 6,5 punkti ning kolma kohaga leppima pidanud Andrei Matsenkot (Venemaa).

U10 grupis võitis esikoha Kirill Chukavin (7,5 p 9-st). Teine oli Radoslaw Psyk (Poola) samuti 7,5 punktiga ning kolmandaks jäi Viachaslau Zarubitski (Valgevene), kes kogus 7 punkti.

U14 neidude arvestuses tuli kindlaks võitjaks Mai Narva, kes võitis meistritiitli ka sama vanuseastme välkmales, kogudes kiirmales 8,5 punkti 9-st partiist (välkmale võitis ta 100% tulemusega). Teise koha saavutas Jekaterina Litvinenko Venemaalt 6,5 punktiga ja kolmaks jäi Hanna Kristina Gal Ungarist, kes kogus 6 punkti.

Samas toimunud maleülesannete lahendamise võistlusel saavutasid Henrik Haavamäe (U14) ja Kirill Chukavin (U10) teise koha.

Erinevates võistusklassides võitsid meie noormaletajad Euroopa kiir- ja välkmale meistrivõistlustelt kokku 13 medalit, neist viis individuaalset meistritiitlit ning esikoha ka Euroopa võistkondlikel kiirmale MV-l U18 vanuseklassis.