Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Eesti noorte malemeistrid selgunud!

tavamale | kiir- ja välkmale

Traditsiooniliselt koos kooliaasta lõpuga saavad selgeks ka erinevate vanuseastmete Eesti noorte meistrid. 2014. aastal jagati välja 33 komplekti noorte meistrivõistluste medaleid (U8-U20 tavamales, U8-U18 kiirmales, U10, U14 ja U18 välkmales neidudele ja noormeestele ning U20 klubide võistkondlikus arvestuses). Korraldada on veel U14 noorte klubide MV-d, mis toimuvad sügisel Narvas.

Käesoleva aasta noorte meistrivõistluste suuremateks muudatusteks/täiendusteks olid – iga vanuseastme tavamale noorte meister sai autasustatud meistrisärgiga “EESTI NOORTE MEISTER`2014” (koostöös AS-ga Jalajälg), males on uued medalid ja diplomid (autoriks kunstnik Jane Siimso-Merivoo) ning esmakordselt toimusid kuues erinevas vanuseklassis (sh. ühel ajal) noormeestele ja neidudele kiirmale meistrivõistlused.

Püstitati ka malevõistlustel osalejate rekord, kui Eesti noorte kiirmale meistrivõistlustest võttis osa 174 last.

Võidetud medalite arvult olid edukamad noormehed Kirill Chukavin (Kadrioru MK) võidetud 6 medaliga, millest kõik olid kuldsed (U12 (põhiklass), U14 ja U16 tavamale, U14 kiir- ja välkmale ning U20 klubid – kõik I kohad) ja Rihard Aga (SK Maletäht) võidetud 5 medaliga -  (U10 (põhiklass) ja U12 tavamales II koht, U14 tavamales III koht, U10 välkmales I koht ja U10 kiirmales II koht). Neidudest oli edukaim Margareth Olde (Kadrioru MK), kes võitis kokku 7 medalit, neist viis kuldset – U14 (põhiklass) ja U18 tavamale - I koht, U16 ja U20 tavamale - II koht, U14 kiir-ja välkmale ning U20 klubid - I koht.
Klubidest olid edukamad: Kadrioru MK – 27 medalit, SK Maletäht – 20 medalit ja SK Diagonaal – 10 medalit. Kokku võitsid medaleid 13 klubi noorsportlased.

Nüüd seisavad tugevamatel ees koondise treeninglaagrid ning treeningpäevad koos noortekoondise treenerite Monika Tsõganova, Kaido Külaotsa ja Rainer Rauaga ning juba augusti teisest poolest algavad rahvusvahelised tiitlivõistlused, millest Euroopa noorte kiir- ja välkmale MV-d toimuvad 12.-17. novembril Eestis. Noortekoondise suvelaager toimub Saaremaal 25.-29. juunil.

Aitäh klubidele, klubijuhtidele, treeneritele, lapsevanematele, kohtunikele ning abistajatele/toetajatele, kes osalesid ise või olid nõu ja jõuga abiks Eesti noorte meistrivõistlustel!