Eesti Maleliit
Facebook
Blogi
Kalender
Eesti reitingud
Medalid
Mõistatused
Reeglid
FIDE reitingud
chess-results.com
Featured

Simultaaniandjad saavutasid ülekaalukad võidud

Pühapäeval, 18. juunil andsid Läti rahvusvaheline suurmeister Janis Klovans ja Inglismaa rahvusvaheline meister Michael Hennigan Paul Kerese nimelise malemaja teisel korrusel soovijaile simultaani.

Mõlema tippmängija vastu otsustas jõudu proovida üheksa maletajat, peamiselt noored, kuid leidus ka mõni vanahärra. Simultaaniandjad said õiguse juhtida kõikides partiides valgeid malendeid.

Klovans sai oma esimese võidupunkti juba umbes 20 minutit peale simultaani algust, vähemetturiga seisus ei näinud tema vastane Djatšenko jätkamisel mõtet. Järgmise võidupunkti nimel tuli juba veidi rohkem vaeva näha.

Nii Klovans kui Hennigan saavutasid lõpuks 8:1 matšivõidu. Klovans alistas lisaks Djatšenkole veel Osminini, Thagazitovi, Penti, Käose, Kolesnikovi ja Kleemeieri. Viiki suutsid temaga mängida Halapjan ja Mahhov.

Hennigani alistatute hulka kuulusid Kulasalu, Frolov, Vein, Vahtra, Lapidus, Dzhaniašvili ja Tihhontšuk. Viigi saavutasid Kunitsõn ja Rosenbaum.

Viimasena, vahetult enne samal päeval toimunud Eesti-Soome 100 laua matši algust lõppes partii Hennigani ja Oliver Rosenbaumi vahel. Noor eestlane suutis kahe ja poole tunni pikkuse mängu järel lõpuks hinnatava viigi saavutada.

Suurmeister Klovans sai õhtule Henniganist umbes pool tundi varem. Kahepeale kokku kinkisid tippmaletajad seega oma vastastele vaid neli viiki, 14 vastasel tuli vastu võtta kaotus. Võitu ei õnnestunud seekord kahjuks ühelgi simultaanil osalejal saavutada.